duminică, 8 iulie 2007

nostalgie


Umbrele trecutului parca se indeparteaza tot mai tare ....singurul loc unde ai mai putea sa simti aroma anilor de epoca si a lucrurilor de valoare ar mai fii batranul anticariat ....mirosul cartilor vechi .....un orologiu ,,,,care bate neobosit de atatea zeci poate chiar sute de ani . Pasesti incet inauntru ....si parca ai pasit pragul intr-o alta lume ....o lume a artei ....de la tablouri vechi cu rame intortocheate, cescute de cafea lucrate impecabil si naucitor de frumos si original , ceasornice vechi de diferite marimi si forme ......ingerasi sau personaje celebre ale epocii respective sub forma de lampa ......suporturi pentru lumanari parca desprinse din alta lume ....si pana la tabachere vechi...in care isi tineau la loc de cinste tigaretele, marii domni ai acelor epoci .
Insa cu tristete trebuie sa spun ca oamenii nu mai sunt atat de interesati sa dea banii pe asemenea parti de poveste si copilarie care candva ii bucurau :(..prefera lucrurile stralucitoare facute pe banda rulanta dar fara valoare .....pentru mai putini bani.... .
Aici la anticariat ....poti sa iti regasesti prieteni vechi ....ca ...Donald "de Romania ".
Sunt convinsa ca nu ati uitat inca de casete.........acolo se gaseau toate framantarile noastre ale copilariei si adolescentei ....artistii preferati ai timpurilor ....care ne incantau de fiecare data cand apasam la batranul casetofon butonul PLAY .....Cam de pe aceeasi parte a povestii fac parte si manualele din care invatam,...si de unde era nelipsit .....stimabilul si multiubitul Nicolae Ceausescu ....
Si nu puteam sa nu va spun si sa va postez o imagine....de ... cum arata atunci un afis publicitar sa zicem, a CEC-ului ....:)

Un slogan cat se poate de amuzant si atragator ....
" azi la cec un leu depui ....maine el va scoate pui " .....chiar tinea ....:)

M-am gandit sa va ajut sa va reamintiti ca totusi cu bune cu rele perioada care a trecut ne-a adus zambetul pe buze nu de putine ori ....oricum era in formare ....asemeni unui elev in clasa 1 ,nu ii poti cere minuni ..insa cu timpul ....poti .,.poate nu minuni dar atunci macar semiminuni ..:))Si sunt convinsa ca habar nu mai aveti cu arata pe atunci un jurnal Tv ...:))
Cam asa arata jurnalul Tv..telejurnalul ..cum era numit ...cu un program de la 8:00 dimineata ..care incepea evident cu imnul Romaniei .....si care se incheia la orele 22 :00 stiti nu ??...tot cu imnul Romaniei ....:)....scurt dar concis ....astfel ca in numai cateva ore te punea in tema cu tot ce era nou ..si iti oferea un scurt program de relaxare.
Sper ca v-ati amintit cu placere de acele vremuri ..datorita acestui articol....eu una ma bucur si zambesc de fiecare data cand imi amintesc de aceea perioada pe care din pacate nu am prins-o toata :(.. doar sfarsitul .....Imi plac si vremurile actuale ....dar parca vremurile ce au trecut,..... de fapt tot ce e vechi si a trecut parca iti trezeste un anumit sentiment de nostalgie si bucurie .
Eh ..cam atat cu timpurile trecute .:) sa revenim pe pamant :)














2 comentarii:

Anonim spunea...

vorbesti frumos de timpuri trecute de care nu ai decat poate o vaga amintire , si si aia inteleasa prin gandirea de copil, vorbesti frumos de telejurnalul care tinea de la 8 la 10 si oferea cea mai noua propaganda care zicea ce bine traiesc romanii ce puternic era statul roman si ce mare si tare era "multiubitul si stimabilul" ceausescu, dar de fapt stateau la cozi de la 4 dimineata ca sa cumpara numai destula mancare cat sa nu moara. nu s-a pierdut nimica decat poate siguranta si ordinea acelor vremuri, dar macar, in schimb acuma un om care se pricepe poate sa devina mai mult decat un muncitor in fabrica.
poate s-a pierdut ceva cu trecerea perioade interbelice da nu comunismul, comunism care a fost cel care a tampit poporul roman.ce se intampla acuma ii numai o urmare, dar macar acum se poate schimba ceva.motivul pentru care romanul nu stie ce e aia valoare se datoreaza faptului ca comunismul nu promova valoarea, promova o pseudocultura muncitoreasca fortata si mai tarziu si un cult al personalitatii pui ceausescu
s-a dus si dus sa ramana!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.