joi, 30 iulie 2009

Un Harry Potter expirat si plictisit ....

(un articol mai vechi S.I)

Sceptici în privinţa mesajului

Cartea “Harry Potter” a fost un real succes ce s-a vândut în peste 325 de milioane de cãrţi şi a fost tradusã în peste 64 de limbi . Personajul, Harry Potter a ajuns în scurt timp şi erou de film. Acesta, a reuşit sã strângã în cinematografe, atât copii cât şi adulţi. Dar mulţi dintre cei care au vãzut filmul sau au citit cartea considerã cã nu ajutã decât ca cei în esenţã rãi sã perceapã acest lucru ca fiind acceptat de societate.

Autoare sinucigaşã, dar bogatã

Creatorea şi autoarea romanului “Harry Potter” mãrturiseşte cã a vrut sã se sinucidã. Declaraţia a fost fãcutã de curând postului CNN. A fost prezentatã ca fiind o ştire mondenã şi de o importanţã vitalã. A fost publicatã şi de site-ul 9 AM, însã românii noştrii au privit-o ca pe o strategie de creştere a indicilor de imagine care merge pe principiul de:“ştire nouã, despre un om vechi“.
Aceastã tentativã sinucigaşã a “mamei” lui Harry, nu a reuşit sã capteze atenţia, aşa cã a fost introdusã, fãrã drept de apel, în sectiunea “ laude”. Cei mai mulţi români, considerã cã aceastã poveste este una plinã de violenţã, fiind produsul unei minţi bolnave şi foarte rãtãcitã.
Ceea ce este cert e cã aceste volume “Harry Potter”, au adus milioane de dolari în contul autoarei şi nu numai. Deşi era muritoare de foame în tinereţe şi avea dorinţa de a cunoaşte personal sfinţii, autoarea JK Rowling, a ajuns datoritã acestei poveşti, sã fie printre cele mai bogate femei din lume.

Efecte dãunãtoare asupra copiilor

Conform statisticilor, generaţia de copii a momentului, este îndoctrinatã Harry Potter. Mulţi dintre ei viseazã sã deţinã o baghetã magicã cu care sã dea diverse forme lucrurilor sau oamenilor când se enerveazã sau se regãsesc în personaje ca elevul Draco Malfoy (rea-credinţã).
Prãpastia se mãreşte cu fiecare volum vândut din seria Harry Potter şi ajunge sã creeze copii Hogwarts care fac scandal în magazine şi librãrii dacã pãrinţii nu cumperã mãcar o broşurã în care apare mult-mediatizatul erou, Harry Potter.
Aceste constatãri, ne fac sã credem cã şi povestea “ Peter Pan and the Captain Hokk “ a fãcut probabil victime. Oare câţi copii au descoperit puterea forţei gravitaţionale, dupã ce conform poveştii s-au gândit la ceva frumos şi şi-au dat drumul în gol de pe dulap , balcon sau în cazurile fericite, pat?



1 comentarii:

Anonim spunea...

Etudes de cas ... jolie!
Dar daca tot scrii cu diacritice (in cazul in care esti autoarea felicitari), poti sa schimbi in curu meu si fondul, ca imi bag ochii in monitor si tot nu vad!